Protest Borduri Roz

O nouă operaţiune de amploare a început în Capitală: Borduriada Civică.

 

Din loc în loc, pe blocurile de marmură, a apărut un mesaj pentru autorităţi: “Ciobită, de înlocuit”.

O nouă operaţiune de amploare a început în Capitală: Borduriada Civică. Din loc în loc, pe blocurile de marmură, a apărut un mesaj pentru autorităţi: “Ciobită, de înlocuit”.

Trotuarele şi bordurile din Capitală s-au umplut de însemne de culoare roz. Nu sunt urmele pasionaţilor de grafiti, ci protestul unui contribuabil. Cu un şablon şi o cutie de vopsea, Cătălin cutreieră centrul orasului, acolo unde sunt lucrări în desfăşurare. Unde vede o bordură distrusă sau o bucată spartă de pavaj, marchează locul cu mesajul “Ciobită! De înlocuit”.

Omul a decis să protesteze astfel după ce angajaţii firmei care se ocupă de modernizarea bulevardului Kogălniceanu au reuşit să strice bordurile nou-nouţe. Vopseaua va dispărea la prima ploaie, dar Cătălin speră ca până atunci să fi atras atenţia cui trebuie. Chiar şi-aşa, însă, bordurile vor fi o afacere foarte profitabilă.

Acelaşi protestatar de Bucureşti atrăgea atenţia în urmă cu doar două săptămâni tot cu un manifest ieşit din comun: planta roşii şi gazon pe trotuarul din faţa cafenelei sale.

Protestul său avut atunci ecou, iar cei de la Administraţia Străzilor au promis că vor sancţiona constructorul pentru nereguli. Acum, acelaşi constructor trebuie să dea explicaţii şi pentru borduri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *